menu close menu

Posestvo & Janez Repanšek

Le nekaj trenutkov iz osrčja Kamnika se na več kot 40.000 kvadratnih metrih razprostira posestvo Galerije Repanšek. Posestvo vam nudi tako razkošen dogodek kot tudi intimno slovesnost obdano z romantiko in eleganco. Pot vas pripelje ob živi meji do visokih grajskih vrat, kjer vstopite na posestvo. Ob pogledu na neskončen travnik obdan s svežim zrakom iz bližnjih gozdov in na prelepe kamniško - savinjske alpe, boste takoj začutili sproščenost in zadovoljstvo. Ob raziskovanju posestva boste našli tudi potoček, kjer boste srečali račjo družinico.

Posestvo vam v vsej svoji veličini nudi pravljico ob resničnem življenju in nestresni dogodek, ki vam bo za vedno ostal v spominu.

V celoti je urejeno in zgrajeno v stilu, kjer se prepletata grajski in moderen slog. Vse skulpture, umetnine in objekti so nastali pod ustvarjalnimi rokami lastnika Janeza Repanška.

Janez Repanšek se je rodil 27.7.1944 v Domžalah. Leta 1960 se je vpisal na srednjo usnjarsko galanterijsko šolo in štiri leta kasneje tudi končal. Po šolanju se je zaposlil v Toku (oblikovanjeusnjene galanterije), nato je oblikoval usnjeno galanterijo za industrijo usnja Vrhnika. Od leta 1975 naprej je deloval v Londonu, Parizu in Milanu. Od leta 1972 naprej se poleg oblikovanja usnjene galanterije in usnjenih izdelkov ukvarja s kiparjenjem v lesu, varjenjem železnih struktur in slikanjem.
Nagrade: v letih 1967 do 1975 je na Sejmu mode v Beogradu dobil enajst zlatih košut, ter dva pokala evropske mode. Več njegovih kolekcij so kupile znane modne hiše (Roberto di Camerino, Piere Cardin ...).

1944
Domžale
Slovenija

Pogled na restavracijo


Pogled na galerijo


Travnik ...

G R