top of page

Piškotki

Uporaba piškotkov
Spletna stran katjakek.com za svoje nemoteno delovanje in izboljšanje uporabniške izkušnje uporablja piškotke. S piškotki vas osebno ne identificiramo. Če se z njihovo uporabo ne strinjate in ne potrdite izbire »Potrjujem«, se tisti, ki niso nujno potrebni za uporabo spletne strani, ne bodo naložili.

Kaj so piškotki?

Piškotki so manjše besedilne datoteke, ki jih obiskano spletno mesto shrani v napravo, s katero dostopate do interneta (na računalnik, mobilni telefon, tablico itd.). Ob naslednjem obisku spletnega mesta piškotek prepozna napravo in nastavitve, kar omogoča hitrejše in bolj priročno brskanje po strani. Shranjevanje piškotkov je pod nadzorom brskalnika, tako da jih lahko uporabnik po želji omeji ali onemogoči (glej spodaj: kako piškotke odstraniti).

Kaj piškotki počnejo?
Glavni namen piškotka je, da spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, tako da je njegovo doživetje ob obisku bolj osebno in da se spletno mesto bolj odziva na uporabnikove posamezne potrebe. Interakcija med uporabnikom in spletnim mestom je zaradi piškotkov hitrejša in bolj enostavna. Z njihovo pomočjo si namreč spletna stran zapomni posameznikove nastavitve oziroma preference in izkušnje, s tem pa uporabnik ob ponovnem obisku spletne strani prihrani čas, poleg tega je brskanje po spletnih straneh bolj učinkovito in prijetno.

Nujno potrebni piškotki:
To so piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani. Uporabniku omogočajo delovanje spletnih storitev in boljšo uporabniško izkušnjo, zanje ni treba pridobiti soglasja.

Analitični piškotki:
Ti omogočajo, da bolje razumemo navade uporabnikov spletne strani, saj jih lahko prepoznamo in štejemo ter zberemo podatke o tem, kako uporabljajo spletno mesto (denimo, katere strani najpogosteje odprejo), kar nam pomaga izboljšati način delovanja našega spletnega mesta

Katere piškotke uporablja spletna stran?
Spletna stran galerijarepansek.si. uporablja piškotke, ki beležijo statistiko anonimnih uporabnikov. Piškotke uporabljamo za beleženje statistike na tem spletnem mestu, kot je koliko uporabnikov nas je obiskalo, s kakšnimi napravami, katere strani so pregledovali in podobno. S pomočjo teh programov lahko še izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Takšna analitika nam omogoča tudi boljši vpogled v to kako uporabniki pridejo do našega spletnega mesta in, če so ga vnovič obiskali. Na osnovi tega lahko vlagamo v izboljševanje in razvoj uporabniške izkušnje za vas.

Za kaj spletna stran uporablja piškotke?

Na spletni strani katjakkek.com/katjakek.si piškotke uporabljamo za hitrejše delovanje spletnega mesta in boljšo uporabniško izkušnjo ter spletno analitiko.

Čas trajanja:

Seja

Seja

2 leti

1 minuta

3 mesece

Seja

12 mesecev

Seja

Seja

30 minut

12 mesecev

12 mesecev

Uporabljamo:

Namen piškotka:

Uporablja se za varnostne namene

Uporablja se za varnostne namene

Uporablja se v povezavi z uporabniško prijavo

Uporablja se za označevanje sistema, iz katerega je bilo upodobljeno spletno mesto

Uporablja se za spremljanje/odpravljanje napak sistema

Uporablja se za spremljanje/odpravljanje napak sistema

Uporablja se za parametre pasice piškotkov

Uporablja se za identifikacijo prijavljenih članov spletnega mesta

Uporablja se za varnost in preprečevanje goljufij

Uporablja se za merjenje učinkovitosti sistema

Uporablja se za merjenje stabilnosti/učinkovitosti

Uporablja se na večjezičnih spletnih mestih za shranjevanje uporabniških jezikovnih nastavitev

Ime piškotka:

XSRF-TOKEN

hs

svSession

SSR-caching

_wixCIDX

_wix_browser_sess

consent-policy

smSession

TS*

bSession

fedops.logger.sessionId

wixLanguage

Kako piškotke odstraniti?

Piškotke lahko nadzirate ali brišete v svojem spletnem brskalniku. Za podrobnejše informacije o njihovem upravljanju izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

bottom of page